Најновије

СПС и даље значајан у политичком животу Вести

Председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић оценио је да ће та странка и даље играти значајну улогу у политичком животу Србије без обзира на то да ли буде у власти или опозицији.

“СПС ће у недељу 23. марта одржати седницу Председништва и анализирати резултате који су постигнути на претходним изборима, који су одлични”, рекао је Ружић новинарима на Сајму екологије у Београду.

Ружић је навео да ће на тој седници СПС направити пројекцију будућих корака.

Очекује да Српска напредна странка која је, како је истакао, добила импозантан број гласова на изборима, покрене иницијативу за формирање Владе, јер има легитимитет за то.

Према његовим речима, СНС ће одлучивати о прерасподели политичких утицаја и политичке моћи, али и одговорности у будућој Влади и о томе ко ће све утицати на друштвене процесе у Србији.

“СПС као одговорна политичка партија, државотворне оријентације, социјалдемократске провинијенције имамо свој квалитет, свој кадровски потенцијал одавно препознат на политичкој сцени Србије, тако да ћемо свакако играти значајну улогу било у позицији или опозицији”, рекао је Ружић.

Извор: РТС