Најновије

Нова радна места у фабрици италијанске фирме "Аунде" у Јагодини Вести

Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић отворио је фабрику италијанске фирме “Аунде” у Јагодини која ће производити аутомобилска седишта која ће се уграђивати у “фијат 500 Л”, али и у друге моделе познатих марки аутомобила.

Дачић је том приликом навео да ће ова компанија запослити 200 радника, а да вредност инвестиције износи три милиона евра.

Он је поручио да подржава такмичење у резултатима рада, а нарочито у запошљавању и стварању услова за нове инвестиције, уз оцену да Јагодина на том плану има водећу позицију.

Италија је најзначајнији партнер Србије у спољнотрговинској размени, који се налази испред Русије и Немачке, истакао је премијер и додао да је то резултат “Фијатове” инвестиције, али и више стотина оваквих улагања широм Србије.

Дачић је указао и на добре политичке односе двеју земаља, и изразио очекивање да ће они бити још бољи, имајући у виду то да Италија од 1. јула преузима председавање Европској унији.

Отварању фабрике присуствовали су и амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо, власници компаније “Аунде”, министар саобраћаја у Влади Србије Александар Антић и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић.

Извор: Влада Републике Србије