Најновије

Нисам се опростио од Кетрин Ештон Вести

Преговарачи Кетрин Ештон и Ивица Дачић нису се опростили у Бриселу након последње рунде разговора. Премијер Србије у техничкој влади Ивица Дачић за „Блиц“ открива детаље можда последњег сусрета са бароницом, али и додаје да то што се нису поздравили не значи да ће он и наставити преговоре.

– Нова влада ће наставити дијалог. Водиће га нови премијер, а ко ће још учествовати, зависи од његове одлуке и састава будуће владе – истиче Дачић.

После нешто више од годину дана преговора с Приштином, Дачић је пре два дана у Бриселу био као премијер Владе у техничком мандату. Каже да је атмосфера била уобичајена, а то значи „као и до сада увек коректна Кетрин Ештон“.

 – Пошто су последњи преговори били још почетком фебруара јер се нисмо одавно видели, питао сам је: „Да ли смо вам недостајали“, а она је одговорила да јесмо – каже Дачић за „Блиц“.

Током бриселских преговора у овом мандату Владе, премијер Србије Ивица Дачић је чак посегао и за микрофоном како би смекшао став Кетрин Ештон према Србији. У једном београдском ресторану запевао јој је: „Опрости ми, Катрин, можда нисам био фин, мада си ми била драга“…

Извор: Блиц