Обележена 69-годишњица пробоја Сремског фронта Вести

У оквиру Спомен-комплекса Сремски фронт у Адашевцима код Шида, обележено је 69 година од пробоја Сремског фронта, а том приликом председник техничке Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија нема будућности ако не поштује своју историју, али и да се будућност не мозе градити само на прошлости. “Треба бити храбар и вући велике потезе и остварити велике кораке напред”, поручио је Дачић приликом обележавања 69 годишњице пробоја Сремског фронта и окончања борби за ослобођење земље у Другом светском рату.

Обраћајући се борцима НОР-а, учесницима у борбама на Сремском фронту, потомцима погинулих бораца, многобројним гостима и грађаннима, Дачић је истакао да је данашња демократска Србија незаобилазни чинилац у свим међународним процесима, регионалним и европским интеграцијама. “Влада Србије је зато одлучна да настави политику интензивног унутрашњег развоја земље, али и њеног позиционирања у складу са капацитетима које имамо у многобројним областима”, рекао је Дачић.

Он је додао да је годишњица пробоја Сремског фронта веома важан сегмент нашег идентитета и позвао на сложно окупљање око заједничких циљева и како је рекао, да још истрајније нашу домовину Србију градимо као отаџбину равноправних и поносних грађана. “Тиме ћемо на најбољи начин остварити историјско завештање наших славних предака, победника у Другом светском рату”, нагласио је Дачић.

Премијер је и име владе положио венац крај спомен обележја у оквиру Спомен комплекса Сремски фронт у част погинулих бораца за ослобођење земље од фашизма.

Извор: Танјуг