Бајатовићу руски орден за борбу против тероризма Вести

Генералном директору Јавног предузећа Србијагас, Душану Бајатовићу, уручен је орден за борбу против тероризма, којим га је одликова Руски парламентарни центар “Целовита безбедност отаџбине” Војне православне мисије Заграничне руске православне цркве. Орден је Бајатовићу уручен у седишту Србијагаса у Новом Саду, а уручио му га је руководилац Руског парламентарног центра и председник Комитета за доделу ордена Игор Јевгеневич Смиков, који је истакао лично залагање и лични допринос Бајатовића на пољу борбе против тероризма. “Душан Бајатовић се награђује орденом за борбу против фашизма због великог доприноса на јачање братских односа руског и српског народа и њихове борбе против међународног тероризма”, рекао је Смиков.

Захваљујући на указаној части, Бајатовић је рекао да то одликовање и за њега лично представља изненађење и да му је посебно драго што иза одлуке о додели ордена стоји велики број руских парламентараца. “Драго ми је да је препозната улога Србије у борби против међународног тероризма. Једна земља не може сама ништа урадити у борби против те пошасти данашњице и обавеза је свих држава и служби безбедности да се заједнички боре против тероризма”, рекао је Бајатовић.

Он је нагласио да су руски и српски народ историјски и културно повезан, да никада нису имали међусобних сукоба, наводећи и да су пословне везе између две земље веома јаке, поготово ако је реч о Србијагасу који са партнерима из Русије ради на гасоводу Јужни ток, складишту гаса Банатски двор, а у плану је и отварање заједничког руско – српског осигуравајућег предузећа. “Србија има национални, културни, историјски и пословни интерес да негује добре односе и сарађује са Руском федерацијом, због тога је и јасан став наше државе да је Србија европска земља и да неће угрожавати своје односе са Русијом”, нагласио је Бајатовић.

Извор: Танјуг