Ивица Дачић у емисији "Тешка реч" Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да није постављен услов да социјалисти у нову владу уђу без коалиционог партнера, Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС).

Дачић је за ТВ Пинк рекао да се не противи евентуалном уласку Нове демократске странке у владу и додао да СПС није, нити ће бити препрека реформама.

“Борис Тадић не схвата да више није газда у Србији, не одлучује он ко ће да формира владу, не одлучујем ни ја, него лидер СНС Александар Вучић”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да су социјалисти спремни да поделе одговорност у будућој влади и додао да током разговора са СНС није било речи о министарским позицијама.

“Биће ми велика част ако Вучић сматра да можемо да му помогнемо, не занимају ме министарска места, већ да ли могу нешто да урадим за Србију”, рекао је Дачић.

Говорећи о кризу у Украјини, Дачић је рекао да Србија жели да настави сарадњу са ЕУ.

“Став Србије је јасан. Желимо да наставимо сарадњу са ЕУ. Поштујемо територијални интегритет земаља чланица УН и не можемо да уведемо санкције Русији”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да није добро што су чланови српске делегација у Парламентарној скупштини Савета Европе различито гласали о резолуцији да се Русији до краја године ускрати право гласа у тој организацији.

“Желите да се доказујете да сте већи католик од папе”, рекао је Дачић.

Посланици из ДС и УРС-а подржали су резолуцију, посланици из Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије су били против, док је представница Либерално демократске партије била уздржана.

Премијер Србије је изјавио да би Богољубу Карићу требало омогућити да дође у Србију и изнесе своју одбрану.

“Добро је што је дошао Шарић и Слоба Радуловић и да се ставља тачка на све те процесе. И Карићу треба омогућити да дође и изнесе своју одбрану. Треба смањити број људи који су ван земље и стављати тачку на те процесе', рекао је Дачић.

Дачић је додао да, када је дошао на место министра полиције, у МУП није било документације о случају Ц Маркет, већ је она била у тужилаштву.

Извор: Б92