Најновије

Рањени полицајац знатно боље Вести

Премијер Србије и министар унутрашњих послова у техничкој влади Ивица Дачић изјавио је у Новом Саду да је рањени полицајац Иван Мичић у знатно бољем стању него претходних неколико дана и да је још на интензивној нези. Дачић је у Ургентном центру Клиничког центра Војводине посетио повређеног полицајца који се опоравља после рањавања приликом интервенције у суботу у новосадском насељу Телеп.

После посете пацијенту, Дачић је захвалио лекарима Урентног центра који се брину о повређеном Мичићу и у изјави новинарима напоменуо да је тај случај још један показатељ колико је тежак, одговоран и неизвестан полицијски посао. С друге стране, додао је Дачић, ово је и порука да је борба паротив криминала у Србији “не само борба против организованог кримнала великих размера, илегалне трговине људима и оружјем, већ обухвата и такозвани класични криминал, насиље у породици, па и насиље које се дешава приликом интервенције полиције”.

Он је рекао да се, када је реч о таквим случајевима, обично у јавности воде расправе о томе како је полиција поступила у конкретном случају и зашто полицајци нису носили панцирна одела. Дачић је истакао да је то ствар процене оних из полиције који руководе таквим акцијама и додао да је вероватно процењено да та акција у суботу није била ризична. Министар унутрашњих послова је истакао да је протекле недеље у Сремској Каменици ишколовано још сто полицајаца за Полицијску управу Нови Сад и додао да ће тај број бити повећаван док исказане кадровске потребе не буду задовољене.

Извор: Танјуг