Најновије

Комеморација Јовану Кркобабићу Вести

Чланови Владе Републике Србије и народни посланици опростили су се на комеморативном скупу у Скупштини Србије од недавно преминулог потпредседника владе и министра рада, запошљавања и социјалне политике Јована Кркобабића.

Премијер у Влади Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић констатовао је у некрологу да је Србија изгубила великог борца за идеју левице и социјалне правде и човека који се годинама старао о незаштићенима и маргинализованима.

Дачић је рекао да се Србија опрашта од човека од којег су многи политичари, његови сарадници и пријатељи, учили да су искреност и скромност трајне вредности у животу и политици.

Кркобабић је, према Дачићевим речима, у сваки посао који је радио уносио неуобичајено велику озбиљност за ове просторе, и данас му припадају велике заслуге за очување социјалног статуса и достојанства пензионера, избеглица и социјално угрожених.

“Имао сам прилике да са њим свакодневно сарађујем откада смо направили коалицију СПС-ПУПС-ЈС. Био је човек са којим сте знали да се договор постиже давањем речи, знали смо да размењујемо аргументе, понекад се нисмо у свему слагали али увек смо успевали да пронађемо заједнички интерес а то је рад на унапређењу Србије”, рекао је Дачић.

Извор: Танјуг