Komemoracija Jovanu Krkobabiću Vesti

Članovi Vlade Republike Srbije i narodni poslanici oprostili su se na komemorativnom skupu u Skupštini Srbije od nedavno preminulog potpredsednika vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovana Krkobabića.

Premijer u Vladi Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić konstatovao je u nekrologu da je Srbija izgubila velikog borca za ideju levice i socijalne pravde i čoveka koji se godinama starao o nezaštićenima i marginalizovanima.

Dačić je rekao da se Srbija oprašta od čoveka od kojeg su mnogi političari, njegovi saradnici i prijatelji, učili da su iskrenost i skromnost trajne vrednosti u životu i politici.

Krkobabić je, prema Dačićevim rečima, u svaki posao koji je radio unosio neuobičajeno veliku ozbiljnost za ove prostore, i danas mu pripadaju velike zasluge za očuvanje socijalnog statusa i dostojanstva penzionera, izbeglica i socijalno ugroženih.

“Imao sam prilike da sa njim svakodnevno sarađujem otkada smo napravili koaliciju SPS-PUPS-JS. Bio je čovek sa kojim ste znali da se dogovor postiže davanjem reči, znali smo da razmenjujemo argumente, ponekad se nismo u svemu slagali ali uvek smo uspevali da pronađemo zajednički interes a to je rad na unapređenju Srbije”, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug