Најновије

Дачић предао дужност Вести

Досадашњи председник Владе Републике Србије Ивица Дачић предао је у згради Владе Србије дужност новоименованом председнику Владе Александру Вучићу. Премијер Вучић и Дачић, који у новој Влади Србије обавља дужност првог потпредседника и министра спољних послова, поручили су том приликом да су пред Србијом велики послови, као и да је циљ да ова влада учини нешто за земљу по чему ће је памтити будуће генерације. Они су најавили богату дипломатску активност и посебно указали на посету високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, која је пружила подршку новој Влади Србије.

Дачић је предао Вучићу и Извештај о раду Владе, и истовремено исказао задовољство њиховом досадашњом сарадњом и резултатима Владе која је радила у претходне две године, а пре свега тиме што је побољшана слика Србије у свету. Он је рекао да га на новој функцији чека доста посла, и подсетио на то да ће наша земља председавати ОЕБС-у, као и да ће у Грчкој ускоро бити одржан Самит земаља ЕУ и западног Балкана. 

Дачић је најавио да ће ускоро бити одржан и састанак министара спољних послова Савета Европе, на којем ће бити речи и о Украјини. Он је Вучићу поклонио и реплику митолошког бића из манастира Раваница, које има тело лава и главу орла.

Извор: Влада Републике Србије