Најновије

Србијa похваљенa на Конференцији о Западном Балкану 2014 Вести

Учесници Конференције о Западном Балкану 2014 поздравили су велику солидарност држава Западног Балкана поводом катастрофалних поплава које су недавно погодиле тај регион и изразили спремност за даљу подршку и сарадњу у отклањању последица поплава. Они су, такође, снажно подржали наставак проширења Европске уније на земље Западног Балкана.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић захвалио се свима који су пружили помоћ у спашавању људских живота и отклањању последица поплава, нагласивши да је штета огромна и да је нереално очекивати да санирање штете буде у потпуности финансирано од стране Европске уније.

Он је нагласио да су најважнији стратешки спољнополитички приоритети Србије чланство у Европској унији, јачање сарадње у региону и наставак дијалога са Приштином.

Комесар Европске уније за проширење Штефан Филе и министри спољних послова Грчке, Италије и Аустрије истакли су да преговори Европске уније са Србијом представљају приоритет и изразили спремност за тесну сарадњу у спровођењу неопходних реформи.

На Конференцији је посебно истакнут напредак Републике Србије у евроинтеграцијама и циљ да се у овој години отворе додатна преговарачка поглавља.

Извор: Министарство спољних послова

Фото: Министарство спољних послова