Најновије

Најважније да постоји јединство међу Србима на КиМ Вести

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић изјавио је је најважније да постоји јединство међу Србима на простору Косова и Метохије поводом избора који ће бити одржани у покрајини. “У овом тренутку је најважније јединство Срба на КиМ, које ће бити манифестовано пре свега кроз јасну подршку ставу и препоруци Владе Србије”, рекао је Милићевић новинарима у парламенту. Он је истакао да је Влада Србије показала да том питању има крајње озбиљан и одговоран приступ.

Према његовим речима, Влада Србије је у претходном периоду показала да је била и да ће бити уз свој народ на простору Косова и Метохије и да ће се борити за интересе оних који живе на том простору и сматрају Србију својом државом. “Наравно да сматрамо да одлука Централне изборне комисије није коректна, демократска, ни у складу са оним што је договорно у Бриселу и садржано у бриселском споразуму, али са друге стране одлука о неизласку на изборе, такође, није добра јер се онда може десити да у скупштини буду они који ће подржати одлуке које нису у интересу Срба на простору КиМ”, рекао је Милићевић. Према његовим речима, најважније је јединство које ће бити манифестовано кроз јасну, недвосмислену подршку ставу и препоруци владе.

Када је реч о ставу Србије када су у питању односи Русије и ЕУ, он је истакао да је политика Србије принципијална. “Подржавамо територијални интегритет сваке државе. С друге стране, морамо да водимо рачуна о нашим националним и државним интересима”, рекао је Милићевић, додајући да притисци сигурно постоје, али да не види и да европске земље имају јединствен став о том питању.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести