Најновије

Уписаћу убрзани курс руског Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић каже да због све чешћих сусрета са представницима енергетског сектора из Русије има намеру да упише убрзани курс руског језика, али да због обавеза још није кренуо на часове. „Искрен да будем, све док нисам постављен за министра рударства и енергетике нисам размишљао о руском језику. Међутим, због функције све више се носим мишљу да упишем убрзани курс руског како би лакше комуницирао са руском страном. Састајемо се врло често и мислим да би било неопходно да научим руски“.

„Истина, ја сам тај језик учио у основној школи, али сам га скоро заборавио. Доста разумем, али га врло слабо говорим. Хтео сам још пре два месеца да кренем, али због обавеза нисам стигао“ – објашњава Антић. Он додаје да ће по знању руског тешко надмашити Ивицу Дачића и Душана Бајатовића. „Обојица одлично говоре руски, али трудићу се и ја да га што боље усавршим“.

Антић планира и да поради на енглеском. „Енглески могу да кажем да добро говорим, али имам намеру да га боље савладам. Само да нађем мало времена“ – коментарише министар.

Извор: Ало