Најновије

Дачић: Ми на Балкану не схватамо озбиљно колико је важна улога жена Вести

Друга седница Скупштине Форума жена Социјалистичке партије Србије одржана је на Власинском језеру. Седници су присуствовали председник СПС Ивица Дачић, потпредседница СПС и председница Форума жена проф. др Славица Ђукић Дејановић, потпредседница СПС и потпредседница Форума жена др Дијана Вукомановић, министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, чланице Председништва Форума жена Радмила Иванек, Ивана Петровић, Весна Бјелић-Француски, Марија Игњатовић, Данијела Божичковић-Радуловић, Снежана Пауновић, Весна Јовицки, Гордана Тодоровић, Ивана Динић, Снежана Станковић, Весна Степић, Стефана Миладиновић, Међународни секретар СПС Наташа Гаћеша, председник ИО СПС Бранко Ружић, потпредседник ИО СПС Ђорђе Чабаркапа и члан Председништва и председник Скупштине општине Сурдулица Новица Тончев.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић исказао је задовољство што присуствује овако лепом и значајном скупу. “Овај Форум је од изузетне политичке важности јер ми на нашим просторима не схватамо довољно, нарочито на простору Балкана, колико су овакве форме и облици окупљања и деловања политичких партија важни и цењени широм света и у Европи.” Дачић је рекао да очекује да чланице Форума жена креирају нешто што би омогућило да Форум жена унутар СПС-а омогући један нови квалитет, да Форум жена даје идеје које би биле важне за креирање политике странке, које би биле важне за креирање политичких ставова који су битни у одређеном политичком тренутку.

“У оквиру преговора о чланству Србије у ЕУ много има тема којима би жене могле да се баве. Има 35 поглавља између осталог поглавља која се тичу људских права, положају жена и равноправности жена” – рекао је Ивица Дачић и додао да се много пута освртао на неравноправност између жена и мушкараца када је реч о примањима. “Не знам колико је познато да жене имају у просеку 8 или 9 одсто мању плату од мушкараца са истом школском спремом на истом радном месту са истим радним искуством. Тај проценат је у Европи чак и виши, али тамо организације попут Форума жена воде активну политику да се те ствари исправе” – нагласио је Дачић и закључио да ће као председник партије подржати сваку активност Форума жена.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС