Најновије

Норвешка ће донирати још 2 милиона евра помоћи Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је министра иностраних послова Краљевине Норвешке Боргеа Брендеа, који га је обавестио да је Норвешка решила да Србији донира још два милиона евра Србији за санацију последица катастрофалних поплава. Министар Дачић захвалио се норвешком колеги, рекавши да је ово само једна у низу потврда традиционалног српско-норвешког пријатељства.

Посебна пажња у разговору посвећена је економским односима. Двојица министара сложила су се у оцени да би трговинска размена могла да буде на вишем нивоу, и размотрене су могућности за њено побољшање. Шефови дипломатија Србије и Норвешке разменили су још и ставове о евроинтеграцијама Србије, стању у региону и наступајућем председавању Србије ОЕБС-ом, за које је министар Бренде рекао да носи велику одговорност, и изразио задовољство Норвешке што ће Србија обављати ту дужност наредне године. Поновио је снажну подршку Норвешке европском путу Србије.

Министар Бренде позвао је министра Дачића да посети Норвешку, док је српски шеф дипломатије узвратио позивом норвешком престолонаследнику Хокону да посети Србију.

Извор: Министарство спољних послова