Богосављевић-Бошковић са представницима Удружења рециклера Србије Вести

Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић- Бошковић и представници Министарства састали су се са представницима Удружења рециклера Србије у просторијама Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

 На састанку је било речи о решавању тренутних проблема у рециклажној индустрији, расписивању конкурса за 2014. годину и исплати надокнада за отпад који је третиран у 2014. години, а за шта средства морају бити пројектована и за буџет за 2015.годину. Једна од тема била је и успостављање рада Фонда зелене економије ради контролисања прилива еко такси и њихово трансферисање путем накнада рециклажној индустрији.

 На састанку је договорено да се у наредних пар дана закаже и одржи састанак са Министром финансија господином Крстићем и са председником Владе господином Вучићем ради изналажења најбољег могућег одрживог решења, као и формирање Радне групе која ће се састојати од представника Удружења и запослених у Министарству, који ће учествовати у преговорима и решавању актуелних питања у овој области.

Извор: Министарство пољопривреде и заштите животне

Фото: Министарство пољопривреде и заштите животне

Категорије: Вести|Министри