Амбасадор Руске федерације посетио министарку Богосављевић Бошковић Вести

Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић састала се са амбасадором Руске Федерације у Београду Њ.Е. Чепурином Александром Васиљевичем. Током састанка размотрено је досадашње стање свеукупне билатералне сарадње у области пољопривреде између Републике Србије и Руске Федерације.

На састанку је константовано да се спољнотрговинска размена пољопривредно-прехрамбених производа између две земље креће узлазним трендом, како у погледу вредности, тако и у виду проширења робног асортимана у режиму размене. Потенцијали за унапређење исте још нису максимално искоришћени, сложиле су се обе стране.

Такође, две стране су се сагласиле и поздравиле обострано прихватљиво позитивно решење насталих несугласица у робном промету, односно извозу свињског меса, пореклом из Републике Србије на тржиште Руске Федерације, уз препоруке које се односе на детаљније контроле производа који су у режиму извоза.

Састанак Међувладиног српско-руског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу биће одржан током октобра месеца 2014. Договорено је и да се Tреће заседање заједничке српско-руске Радне групе за сарадњу у области пољопривреде одржи непосредно пре одржавања Међувладиног српско-руског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

Као једна од приоритетних активности у погледу унапређивања сарадње је интензивирање комуникације између ресорних Министарстава и управа надлежних за ветеринарска и фитосанитарна питања.

Извор: Министарство пољопривреде и заштите животне средине

Категорије: Вести|Министри