Дачић и Љајић о визној либерализацији као подстицају за улагања Вести

У циљу унапређења сарадње у Министарству спољних послова одржан је састанак првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића и потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића.

Том приликом, разговарано је и о могућностима даље либерализације визног режима, као основе за привлачење страних инвестиција и бројнији долазак страних туриста у Републику Србију.

Закључено је да је потребно иницирати закључење билатералних споразума о визној либерализацији са појединим државама, значајним привредним партнерима Републике Србије.

Истовремено, договорено је да Министарство спољних послова иницира да се, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, размотри могућност да се страним држављанима, носиоцима шенгенских, америчких или британских виза, омогући олакшан улазак у Републику Србију.

У погледу даљег унапређења економске дипломатије и посебно, промоције привредних и интереса Републике Србије у иностранству, указано је на неопходност тешње сарадње два министарства, уз оптимално коришћења мреже дипломатско-конзуларних представништава.

Извор: Министарство спољних послова

Фото: Министарство спољних послова