Најновије

Одржана Друга редовна Скупштина Форума жена СПС Форум жена

Друга редовна Скупштина Форума жена Социјалистичке партије Србије одржана је на Власини претходног викенда. Скуп на којем је присустовало преко 200 чланица Форума жена СПС, отворио je председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Дачић је поздравио све присутне чланице Форума жена и истакао да су, у најтеже време када су сви окретали леђа и напуштали партију, жене биле најверније, најоданије и најборбеније и да ће зато он као председник партије подржати сваку активност Форума жена.

Скупштином је преседавала председница Форума жена проф. др Славица Ђукић Дејановић која је присутне упознала са свим претходним активностима Форума жена и том приликом усвојен је Извештај о раду. Скупштина Форума жена, такође, усвојила је и измене Правилника о раду Форума жена које подразумевају увођење координаторки Форума жена по окрузима.

„Координаторке су један од најбитнијих разлога да се у овом броју сретнемо јер су потребне жене на локалу које ће бити веза са Главним одбором, Председништвом СПС и Председништвом Форума жена“ – истакла је Ђукић Дејановић и додала да 40 одсто чланства СПС чине жене. „Жена је један од највећих ресурса Србије“ – закључила је председница Форума жена.

Скупштина Форума жена усвојила је План активности за наредни период. Изабране су нове чланица Председништва Весна Јовицки из Бачке Паланке, Гордана Тодоровић из Крагујевца, Сузана Спасојевић из Смедерева, Ивана Динић из Ниша, Снежана Станковић из Врања, Весна Степић из Владимирца и Стефана Миладиновић из Београда, чиме је комплетирано Председништво Форума жена.

Скупштини су присустовали министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, Међународни секретар СПС Наташа Гаћеша, председник ИО СПС Бранко Ружић, потпредседник ИО СПС Ђорђе Чабаркапа и члан Председништва и председник Скупштине општине Сурдулица Новица Тончев.

Чланице из поплављених подручја, др Данијела Стојадиновић из Свилајнца и Весна Степић из Шапца, упознале су Скупштину са ситуацијом у својим општинама и спровођеним активностима у току ванредне ситуације. Гордана Тодоровић из Крагујевца говорила је о улози жена у политици и жена на лидерским позицијама. Након Скупштине одржана је седница Председништва Форума жена на којој је утврђен План спровођења одлука и усвојен је календар активности Форума жена за наредни период.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Форум жена