Најновије

Препорука грађанима Србије да напусте Либију Вести

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић саопштио је да, с обзиром на интензивирање оружаних сукоба у Либији и крајње нестабилну безбедносну ситуацију у Триполију, ресорно министарство препоручује свим грађанима Србије да хитно напусте Либију и уздрже се од даљих путовања у ту земљу.

Држављани Србије који, по разним основима, већ бораве у Либији, за конкретна упутства могу се обратити Амбасади Србије у Триполију. У овом тренутку, Амбасада Србије у Триполију остаје отворена, али због настале ситуације може да пружи конзуларну заштиту у ограниченом обиму. Путем Амбасаде могу се добити упозорења у вези са кризном ситуацијом у Триполију и околини, као и обавештења о могућим правцима за напуштање либијске територије. Свим српским држављанима који се тренутно налазе у Либији саветује се да Амбасади Србије у Триполију доставе контакт податке.

Међународни аеродром у Триполију је затворен, а други аеродроми су у ограниченој употреби, без прецизног реда летења. Један од могућих праваца напуштања либијске територије је копненим путем, преко Туниса, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор: Влада Републике Србије