Најновије

Интервју Бранка Ружића за „Новости“ Вести

Да је тимски играч, а не „семе раздора“ унутар СПС, уверева нас Бранко Ружић, председник Извршног одбора социјалиста, око тога се већ недељама плету спекулације да „предводи незадовољнике“ у партији.

Јесте ли опозиција унутар СПС, а самим тим и унутар актуелне владајуће коалиције?

То питање задире у делокруг рада Стивена Спилберга. Увек сам водио рачуна о интересу грађана Србије и наравно о афирмацији СПС. Уколико је некоме потребна виртуелна опозиција, свакако нисам права адреса. Оправдање за неуспехе у свом раду, неће наћи у мени.

Предводите ли партијску групу којој је неприхватљив садашњи положај странке унутар Владе?

Садашњи положај странке је рефлексија доминантног легитимитета СНС и њиховог позива да заједно са њима учествујемо у реформисању српског друштва. Као државотворна странка, ставили смо свој кадровски потенцијал, знање и искуство на располагање Влади и председнику СНС Вучићу.

Јесте ли се осетили прозваним у Дачићевој критици да у врху СПС има „неостварених амбиција, незадовољства и сујете“?

У свакој породици постоје одређена незадовољства, али такви феномени не доминирају у СПС. Одувек сам тежио креацији и интересовао се за оне који имају принципијелан, људски, па и партијски став, који имају здраву амбицију и конструктивне идеје.

Да ли је ваш положај унутар СПС пољуљан после јавног наступа који је протумачен као критика Владе и премијера?

Политичка свест код просечног грађанина, симпатизера или члана СПС је на веома високом нивоу и схватили су шта је „песник хтео да каже“, али такође схватили те „тумаче“ мог наступа и њихову потребу да примене „гебелсовске методе“. Више бих волео да се сви бавимо озбиљним радом, а не да народ забављамо измишљањем државних непријатеља.

Какве су вам амбиције на предстојећем партијском Конгресу пошто не планирате „на црту“ Дачићу?

Чланство ће одлучити ко ће које место заслужити, али сам уверен да ће бити на слатким мукама јер нам је кадровска база богата. За мене, Дачић је председник странке и не би било природно да себе позиционирам на црту човеку са којим делим, у политици идентичан вредносни систем. Можда би неки злуради то волели, али прво морају да прележе те, како воли Дачић да каже, „дечје болести у политици“.

Извор: Новости