Најновије

Амбициозни кадрови, такмичарски дух пожељан Вести

Девети Конгрес Социјалистичке партије Србије биће, како је најавио председник Ивица Дачић, 14. децембра као Конгрес велике модернизације партије у складу са временом и опредељењем Србије да постане чланица Европске уније. Потпредседница социјалиста Дијана Вукомановић за Танјуг каже да то подразумева да ће се на предстојећем Конгресу бирати кадрови који ће одговарати европском профилу политичара, са образовањем које се подразумева и знањем страних језика. “Речју, политичар који ће доследно представљати странку и државу у европским институцијама”, нагласила је она.

Вукомановићева каже да ће већ крајем августа или почетком септембра бити одржано Председништво и Главни одбор странке који ће одредити смернице Конгреса и изабрати Организациони одбор за припрему његовог одржавања. Поводом најава члана Председништва СПС-а Новице Тончева да ће се кандидовати за потпредседника странке, Вукомановићева каже да су све кандидатуре легитимне уколико су у складу са Статутом и под условом да имају подршку базе и лидера.

 

Вукомановићева истиче да СПС има амбициозне кадрове и да је такмичарски дух за одређене партијске функције пожељан. Међутим, додала је, будући кандидати морају “имати име и презиме” којим ће, како каже, да привлаче подршку грађана. Према Статуту, објашњава, кандидате за потпредседнике предлаже председник партије, а делегати Конгреса, којих ће бити око две хиљаде, бирају се из свих градова и општина широм Србије где СПС има своје одборе. Таквих је, додала је, око 180, од Војводине до Косова и Метохије. “Битно је што се већ сада зна да је кандидат за место председника Ивица Дачића који је прошао серију тестова и има подршку више од пола милиона грађана”, рекла је Вукомановићева која верује да са статутарном процедуром избора неће бити експеримената. Вукомановићева каже да су у СПС-у жене веома видљиве и да ће најављени процес модернизације странке инсистирати на још већој заступљености жена, али и младих.

 

Извор: Танјуг