Најновије

Потрага за затрпаним рударом још траје Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је раније да се наставља потрага за затрпаним рударом у руднику Рембас, иако су услови за то изузетно тешки.

„Потрага за затрпаним рударом још увек траје, а она се одвија у невероватно тешким условима, готово немогућим за рад људи у руднику“, рекао је Антић.

Он је казао да је разговарао са руководством, али и са представницма синдиката и додао да се људи, који раде већ деценијама у руднику, нису сусрели са оваквом ситуацијом и тешким условима да дођу до просторије у којој се налази затрпани рудар.
„Настављамо са потрагом, али пре свега узимајући у обзир и обавезу да не угрозимо живот осталих рудара спасилаца јер услови у којима се ради су невероватно тешки“, истакао је Антић.

Он је додао да су свесни чињенице да је прошло више од 48 сати од несреће, али да су све њихове мисли окренуте ка Жељку и његовој породици и деци – Љубиши, Анђели и Јани.
„Наравно, водимо рачун о породици и размишљамо о томе како да помогнемо и њима да у овом тешком тренутку осете да имају подршку читавог друштва и свих његових колега и пријатеља“, закључио је Антић.
Извор Танјуг