Најновије

Антић посетио супругу и децу затрпаног рудара Вести

Министар енергетике и рударства Александар Антић посетио је у Свилајнцу породицу затрпаног рудара Жељка Милетића, његову супругу Веру и троје деце од десет, девет и три године и уручио им кључеве стана који ће користити до изградње куће. „Ова породица, која је била и тешко погођена поплавом, биће у првом приоритету да им се изгради кућа. Док се кућа не изгради ТЕ “Морава” је овој породици уступила двособан стан и ја им уручујем кључеве тог стана“, рекао је Антић.

Људи из ТЕ ће са људима из општине помоћи око селидбе и стварања услова да, у овој ситуацији, колико је могуће нормално живе, додао је Антић и захвалио директорки ТЕ Марији Стевановић, која се ангажовала да породица дође до стана. „Дошли смо да посетимо Веру и децу, једноставно морамо да покажемо пре свега деци да мислимо о њима и да кажемо да и даље покушавамо да дођемо до Жељка. Нажалост спасиоци се тешко пробијају кроз део рудника у којем је затрпан“, рекао је Антић новинарима испред куће у којој је посетио породицу.

„Прошло је више од 72 сата од обрушавања рудника и од када је Жељко затрпан. Али боримо се, и понављам, рудари спасиоци угрожавајући и свој живот у веома небезбедним условима покушавају да дођу да затрпаног рудара“, напоменуо је Антић. Он је додао да ће, како је породица и тражила, према њима бити потпуно искрени, али да све до тренутка док се не дође до Жељка и не утврди у каквом је стању, не може рећи нешто више.

Извор: Танјуг