Најновије

СПС – водећа партија левице у Србији Вести

У Главном одбору Социјалистичке партије Србије одржан је састанак чланова руководства Социјалистичке партије Србије, чланова Политичког савета и председника програмских Савета  СПС у циљу израде новог програма СПС-а који ће бити промовисан на предстојећем 9. конгресу партије. Како је истакла потпредседница ГО СПС, др Дијана Вукомановић, циљ овог састанка је конципирање социјалдемократске визије Србије у периоду 2014-2020. како би СПС успела да понуди реформску политику и конкретне одговоре на кључне економске и политичке изазове у 21. веку.

Пред Социјалистичком партијом Србије се налази историјски одговоран задатак: да се у процесу спровођења реформске политике Владе Србије, који ће обухватити најшире слојеве становништва, очува што већи ниво социјално-економских права грађана и уставни принцип који дефинише Србију као социјално праведну државу. Учесници у дискусији су нарочито истакли да СПС, као водећа партија левице у Србији, има за циљ да мобилише не само традиционалне радничке организације – синдикате, већ да успостави партнерство и са организацијама цивилног друштва које промовишу савремене стандарде људских права и демократије.

У закључку са овог скупа је истакнуто да реформисана и модернизована Социјалистичка партија Србије има кадровске капацитете да се профилише као водећа снага интелектуалне левице, и да притом задржи традиционално утемељење у најширим слојевима грађана Србије и да очува идентитет аутентичне, народне, државотворне левичарске странке.

Састанку су присуствовали чланови најужег руководства СПС-а: заменик председника проф. др Жарко Обрадовић, потпредседници др Дијана Вукомановић и Милитин Мркоњић и председник Извршног одбора ГО Бранко Ружић.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС