Најновије

Ивица Дачић за "Танјуг" Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић jе, поводом наjновиjих изjава функционера СПС-а Бранка Ружића, поновио да Влада Србиjе, са социjалистима као делом владаjуће коалициjе, води jединствену политику.

„Tо се односи на државну политику, унутрашњу и спољну, као и на предлог економских мера, коjе су заjеднички утврђене и предложене“, наводи се у Дачићевоj изjави достављеноj Танјугу.

Oн jе истакао да Влада чини све да Србиjа буде уређена и модерна земља, чланица EУ, са одрживим економским системом, у коме ће jавна потрошња бити у складу са jавним приходима, што раниjе ниjе био случаj, jер се трошило више него што се приходовало, а дефицит се покривао новим задужењима.

„Tакав систем не може опстати и управо зато да Србиjа не би банкротирала и да би имала будућност, биле су неопходне ове економске мере, коjе су и социjално одговорне, jер су застићени они са наjмањим примањима. Tо jе политика целе Владе, коjу jе и СПС подрзао“, додао jе Дачић.

Дачић jе у изjави напоменуо да ту не само да нема потребе да било ко осећа кривицу, већ jе ово одговоран однос према будућности Србиjе, како би се економске прилике што пре нормализовале.

„Kривицу треба да осећаjу они коjи су се у прошлости понашали другачиjе, када су политички поени били важниjи од Србиjе“, закључио jе Дачић.

Извор: Танјуг