Најновије

Александар Антић са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да је компанија “Минеко“ из Велике Британије заинтересована да гради четири мини хидроцентрале у Србији.

Министар је, након састанка са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом, изјавио за Танјуг да ће наредних неколико недеља бити потписани тројни уговори између тог ресора, локалних самоуправа и ове компаније Велике Британије.

„Амбасадор и ја смо се сложили да постоји простор и потреба за већом сарадњом наше две земље и да је у интересу Србије да учини амбијент таквим да имамо већи број компанија из Велике Британије на овом простору“, изјавио је Антић.

Истакао је да су истражне активности битанске компаније “Рио Тинто“ код Лознице велика развојна шанса за Србију.

Министар је навео да је обавестио амбасадора Велике Британије да ће нови Закон о енергетици бити усвојен до краја године, а да ће до половине новембра бити готова прва верзија Нацрта закона о рударству и геолошким истраживањима.

„Та два закона ће бити позивница за нове инвеститоре и очекујем да ће Србија бити занимљива за улгања пре свега у области рударства и енергетике“, рекао је Антић.

Извор: Танјуг