Најновије

Градоначелник Врања на Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе Најаве

Градоначелник Врања Зоран Антић, коjи jе и члан Већа региона, учествоваће у Стразбуру на 27. Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе. Тема Конгреса jе учешће младих уз организоване дебате о jеднаким могућностима за људе са инвалидитетом, промовисању различитости кроз стратегиjе интеркултуралног образовања и комуникациjе и интеррегионалноj сарадњи.

У делегациjи из Србиjе ће бити и Зоран Перишић, градоначелник Ниша, Зоран Jеличић, посланик у Скупштини Воjводине, Jелена Трифуновић, председница општине Сврљиг, Саша Пауновић, председник општине Параћин, Драгана Живановић, председница општине Рача и Добрица Миловановић, члан Градског већа у Крагуjевцу.

Представнике Србиjе коjи су чланови Већа региона и Већа локалних власти примиће и амбасадор Мисиjе Републике Србиjе при Савету Европе у Стразбуру Зоран Поповић и други секретар Снежана Петровић.

Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европа jе вид паневропског политичког окупљања, коjи обухвата 636 изабраних политичара из 47 европских земаља.  Главни циљ политичког и практичног деловања Конгреса jе промоциjа демократиjе на локалном и регионалном нивоу у Европи, а представља и идеалан форум за политички диjалог, где представници локалних и регионалних власти дискутуjу о заjедничким проблемима, размењуjу искуства и представљаjу своjа виђења националним владама.

Извор: Кабинет градоначелника Врања

Категорије: Најаве