Dačić primio novu ambasadorku Francuske Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u posetu novoimenovanu ambasadorku Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro. Dačić je poželeo dobrodošlicu ambasadorki Moro i istakao tradicionalno prijateljstvo dve zemlje podsetivši na savezništvo i zajedničke pobede u Prvom svetskom ratu. Sagovornici su zajednički ocenili da su bilateralni odnosi intenzivirani, kao i da je politički dijalog unapređen kroz razmenu poseta na najvišem nivou i jačanje strateškog partnerstva dve zemlje.

Šef srpske diplomatije zahvalio se na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije i podsetio da je članstvo Srbije u EU jedan od prioriteta spoljne politike. Takođe, ukazao je na značajno prisustvo francuskih kompanija u Srbiji i izrazio očekivanje da će doći do povećanja investicija iz te zemlje.

Ambasadorka Moro iznela je uverenje da će se prijateljski odnosi dve zemlje i dalje razvijati i pohvalila napore koje Srbija ulaže u procesu evropskih integracija. Posebno je istakla simbolički značaj sastanka ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana koji će se sutra održati u Beogradu i istakla zadovoljstvo povodom predstojeće posete francuskog premijera Manuela Valsa Beogradu planirane za 6. i 7. novembar.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova