Најновије

Дачић примио нову амбасадорку Француске Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у посету новоименовану амбасадорку Републике Француске у Србији Кристин Моро. Дачић је пожелео добродошлицу амбасадорки Моро и истакао традиционално пријатељство две земље подсетивши на савезништво и заједничке победе у Првом светском рату. Саговорници су заједнички оценили да су билатерални односи интензивирани, као и да је политички дијалог унапређен кроз размену посета на највишем нивоу и јачање стратешког партнерства две земље.

Шеф српске дипломатије захвалио се на континуираној подршци Француске процесу евроинтеграција Србије и подсетио да је чланство Србије у ЕУ један од приоритета спољне политике. Такође, указао је на значајно присуство француских компанија у Србији и изразио очекивање да ће доћи до повећања инвестиција из те земље.

Амбасадорка Моро изнела је уверење да ће се пријатељски односи две земље и даље развијати и похвалила напоре које Србија улаже у процесу европских интеграција. Посебно је истакла симболички значај састанка министара спољних послова и финансија земаља Западног Балкана који ће се сутра одржати у Београду и истакла задовољство поводом предстојеће посете француског премијера Мануела Валса Београду планиране за 6. и 7. новембар.

Извор: Министарство спољних послова