Uspešno organizovan skup Vesti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno organizovane regionalne konferencije ministara spoljnih poslova i finansija u Beogradu i poručio da će naredni ovakav sastanak biti održan u Prištini nakon formiranja tamošnje vlade. „Konferencija je protekla u dobroj atmosferi i ona je pokazatelj promene stanja na Balkanu. Srbija je zadovoljna što je organizovala ovakav sastanak”, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon završetka tog skupa.

Dačić je kazao da se na skupu razgovaralo i o temi ekonomskog upravljanja i međusobnog povezivanja regiona i da su na njemu istaknuta tri važna zajednička cilja. On je naveo da sve zemlje zapadnog Balkana teže EU, međusobno se podržavaju na tom putu ističući da je veoma važna regionalna satbilnost te da su incidenti poput onog na utakmici Srbija-Albanija pokazatelj koliko je vremena potrebno da se dođe do regionalne stabilnosti, a malo da se ona poremeti.

Dačić je kazao i da su na skupu bili predstavnici prištinskih vlasti, na osnovu gimnih formule koja definiše učešće Prištine na regionalnim forumima, te da je dogovor da sledeći ovakav sastanak bude u Prištini kad se konstituiše nova vlast. Dačić je poručio i da ovaj region zaostaje za razvijenim regionima Evrope i sveta i da su nam interes uspešne reforme u svim zemljama zapadnog Balkana kako bi se uspostavio zdrav ekomski sistem.

Izvor: Tanjug