Најновије

Успешно организован скуп Вести

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изразио је задовољство због успешно организоване регионалне конференције министара спољних послова и финансија у Београду и поручио да ће наредни овакав састанак бити одржан у Приштини након формирања тамошње владе. „Конференција је протекла у доброј атмосфери и она је показатељ промене стања на Балкану. Србија је задовољна што је организовала овакав састанак”, рекао је Дачић на заједничкој конференцији за новинаре након завршетка тог скупа.

Дачић је казао да се на скупу разговарало и о теми економског управљања и међусобног повезивања региона и да су на њему истакнута три важна заједничка циља. Он је навео да све земље западног Балкана теже ЕУ, међусобно се подржавају на том путу истичући да је веома важна регионална сатбилност те да су инциденти попут оног на утакмици Србија-Албанија показатељ колико је времена потребно да се дође до регионалне стабилности, а мало да се она поремети.

Дачић је казао и да су на скупу били представници приштинских власти, на основу гимних формуле која дефинише учешће Приштине на регионалним форумима, те да је договор да следећи овакав састанак буде у Приштини кад се конституише нова власт. Дачић је поручио и да овај регион заостаје за развијеним регионима Европе и света и да су нам интерес успешне реформе у свим земљама западног Балкана како би се успоставио здрав екомски систем.

Извор: Танјуг