Sastanak Dačića sa delegacijom Svekineske asocijacije novinara Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa delegacijom Svekineske asocijacije novinara, koju čine predstavnici vodećih kineskih medijskih grupa iz različitih provincija, na čelu sa predsednikom „Hebei Daily Group” Guo Đinpingom. Tokom razgovora Dačić je istakao tradicionalno dobre i prijateljske odnose dve zemlje i zahvalio se na principijenom stavu Narodne Republike Kine kada je u pitanju tritorijalni integritet naše zemlje.

Sagovornici su izrazili nadu da će predstojeći Samit kineskog premijera sa presednicima vlada šesnaest zemalja centralne i istočne Evrope, koji se u decembru ove godine održava u Beogradu, stvoriti povoljnu klimu za unapređenje odnosa Srbije i Kine na svim nivoima.

Pohvalivši kontinuirano i objektivno izveštavanje kineskih medija o Srbiji, šef srpske diplomatije složio se sa predstavnicima Svekineskog udruženja novinara da je neophodno posebno intenzivirati saradnju u oblasti kulture i medija kako bi ona dostigla nivo ukupnih odnosa dve zemlje.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova