Најновије

Млади социјалисти желе Ивицу Дачића за лидера Социјалистичка омладина

 

У седишту Главног одбора СПС, одржана је конференција Социјалистичке омладине Србије, поводом избора чланова руководства младих социјалиста. На том скупу закључено је да Социјалистичка омладна Србије даје пуну подршку лидеру СПС Ивици Дачићу, за избор на место председника Партије на предстојећем 9. конгресу који ће се одржати 14. децембра. Млади социјалисти верују да само човек са чврстим ставом, јасном визијом и доказаним резултатима може да води Партију у овом тешком и турбулентном времену.

Изборној конференцији присуствовали су потпредседници СПС: проф. др Славица Ђукић-Дејановић и др Дијана Вукомановић, председник ИО СПС Бранко Ружић, као и председник Градског одбора СПС Београда и члан Председништва СПС Александар Антић.

“Изузетно сам поносна када видим лепоту и дух који се осећа у овој сали, рекла је Славица Ђукић-Дејановић. Млади имају два основна задатка: да воле и раде, а ваша политика као чланова Социјалистичке омладине треба да буде у складу са тим потребама грађанки и грађана Србије.

Бранко Ружић је рекао да га увек погоде емоције на оваквим скуповима јер је имао ту прилику и част да у једном периоду руководи младим социјалистима. “Будућност морају да граде они који су и технолошки писмени и политички едуковани, да могу да одговоре на изазове 21. века“.

“Црвена нит наше социјалистичке политике јесте да смо образовани. Ви сте та интелектуална левица и треба да будете авангарда јер одличје наше Партије јe промена. Ми смо они који треба да мењамо- да мењамо на боље”, рекла је др Дијана Вукомановић.

“Кажем вам као министар енергетике да дуго нисам осетио на једном месту оволико добре и позитивне енергије и био бих најсрећнији човек кадa би и енергетски биланс Србије био овако позитиван. Хајде да се сви заједно потрудимо да наша Партија има милион гласова а тиме и велику снагу у Србији“, рекао је Александар Антић.

Овом приликом председник Социјалистичке омладине Србије Ђорђе Ђоковић рекао је, да смо претходни период искористили за детаљно планирање будућности социјалистичке омладине.

“Жеља нам је да све што радимо, радимо сложно и јединствено и зато ћемо данас заједно изабрати представнике, за различита страначка омладинска тела и структуре, и заједно дефинисати приоритете у даљем раду”, рекао је Ђоковић и додао да је правилно постављена структура, камен темељац даљег напретка омладине.

Позитивна атмосфера, рађа нову енергију и креативност и то је оно што одише овом просторијом данас, истакао је председник Социјалистичке омладине Србије Ђорђе Ђоковић и додао да су млади социјалисти снага садашњости и снага будућности.

 “Уз све вас који сте данас овде, наша странка заиста не треба да се брине за своју будућност“, закључио је Ђорђе Ђоковић.

На данашњој изборној конференцији Социјалистичке омладине Србије на места потпредседника изабрани су: Марко Вукомановић, Милица Илић, Давор Гачић, Ивана Динић, Роберт Милићевић и Гојко Тркуља, на место секретара Републичког савета Социјалистичке омладине Србије изабран је Никола Рајичић, а на место интернационалног секретара омладине изабрана је Александра Гајић.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС