Mladi socijalisti žele Ivicu Dačića za lidera Socijalistička omladina

 

U sedištu Glavnog odbora SPS, održana je konferencija Socijalističke omladine Srbije, povodom izbora članova rukovodstva mladih socijalista. Na tom skupu zaključeno je da Socijalistička omladna Srbije daje punu podršku lideru SPS Ivici Dačiću, za izbor na mesto predsednika Partije na predstojećem 9. kongresu koji će se održati 14. decembra. Mladi socijalisti veruju da samo čovek sa čvrstim stavom, jasnom vizijom i dokazanim rezultatima može da vodi Partiju u ovom teškom i turbulentnom vremenu.

Izbornoj konferenciji prisustvovali su potpredsednici SPS: prof. dr Slavica Đukić-Dejanović i dr Dijana Vukomanović, predsednik IO SPS Branko Ružić, kao i predsednik Gradskog odbora SPS Beograda i član Predsedništva SPS Aleksandar Antić.

“Izuzetno sam ponosna kada vidim lepotu i duh koji se oseća u ovoj sali, rekla je Slavica Đukić-Dejanović. Mladi imaju dva osnovna zadatka: da vole i rade, a vaša politika kao članova Socijalističke omladine treba da bude u skladu sa tim potrebama građanki i građana Srbije.

Branko Ružić je rekao da ga uvek pogode emocije na ovakvim skupovima jer je imao tu priliku i čast da u jednom periodu rukovodi mladim socijalistima. “Budućnost moraju da grade oni koji su i tehnološki pismeni i politički edukovani, da mogu da odgovore na izazove 21. veka“.

“Crvena nit naše socijalističke politike jeste da smo obrazovani. Vi ste ta intelektualna levica i treba da budete avangarda jer odličje naše Partije je promena. Mi smo oni koji treba da menjamo- da menjamo na bolje”, rekla je dr Dijana Vukomanović.

“Kažem vam kao ministar energetike da dugo nisam osetio na jednom mestu ovoliko dobre i pozitivne energije i bio bih najsrećniji čovek kada bi i energetski bilans Srbije bio ovako pozitivan. Hajde da se svi zajedno potrudimo da naša Partija ima milion glasova a time i veliku snagu u Srbiji“, rekao je Aleksandar Antić.

Ovom prilikom predsednik Socijalističke omladine Srbije Đorđe Đoković rekao je, da smo prethodni period iskoristili za detaljno planiranje budućnosti socijalističke omladine.

“Želja nam je da sve što radimo, radimo složno i jedinstveno i zato ćemo danas zajedno izabrati predstavnike, za različita stranačka omladinska tela i strukture, i zajedno definisati prioritete u daljem radu”, rekao je Đoković i dodao da je pravilno postavljena struktura, kamen temeljac daljeg napretka omladine.

Pozitivna atmosfera, rađa novu energiju i kreativnost i to je ono što odiše ovom prostorijom danas, istakao je predsednik Socijalističke omladine Srbije Đorđe Đoković i dodao da su mladi socijalisti snaga sadašnjosti i snaga budućnosti.

 “Uz sve vas koji ste danas ovde, naša stranka zaista ne treba da se brine za svoju budućnost“, zaključio je Đorđe Đoković.

Na današnjoj izbornoj konferenciji Socijalističke omladine Srbije na mesta potpredsednika izabrani su: Marko Vukomanović, Milica Ilić, Davor Gačić, Ivana Dinić, Robert Milićević i Gojko Trkulja, na mesto sekretara Republičkog saveta Socijalističke omladine Srbije izabran je Nikola Rajičić, a na mesto internacionalnog sekretara omladine izabrana je Aleksandra Gajić.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE
GLAVNOG ODBORA SPS