Најновије

Успех Јединствене Србије је успех наше Коалиције Вести

Председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић рекао је на Изборној скупштини Јединствене Србије да је сваки успех те Партије, успех и целе коалиције.

Лидер социјалиста Ивица Дачић поручио је да Србија не сме више да пропушта шансе.

“Србија више нема времена за међупартијске сукобе. Овде је питање колико ћемо брзо ићи напред. Није довољан ситан корак, требају нам крупни кораци”, рекао је Дачић и додао да нам реформе требају због нас самих, а не због ЕУ.

“У Србији се данас води достојанствена политика”, истакао је Дачић и додао да нам треба “Велика Србија”, али не како је види лидер радикала, већ велика Србија по утицају који ће имати у свету.

Ивица Дачић поручио jе да не треба Хрватска Србиjи да дели лекциjе о лидеру радикала Воjиславу Шешељу и да тражи да се Влада изjасни због његових изjава.

„Немоj Хрватска да нам дели лекциjе о Шешељу зато што нисмо ми утицали на то под коjим условима ће он бити пуштен него Хашки трибунал“, поручио jе Дачић.

Дачић, коjи jе и потпредседник владе, казао jе да Хрватска не може да одбрани „ни 10 ћириличних табли у своjоj земљи“.

„Kритуикуjте Хашки трибунал, за коjи иначе сматрамо да треба да буде укинут, jер jе то jедан политички суд“, рекао jе Дачић, коjи jе истакао и да два народа треба мирити, а не свађати.

Дачић је рекао да jе Влада Србиjе дала гаранциjе за Шешеља због саосећања и људских права, те да им jе жао уколико jе истина оно што пише у Извештаjу, да се Шешељ пушта на привремену слободу због болести.

„И кад jе реч о критици, Шешељ ниjе никакв политички фактор на политичкоj сцени Србиjе да би наша Влада о томе морала да заузима ставове и да нас неко прозива у међународним односима зашто се Влада Србије не дистанцира од тога“, поручио Дачић.

Ивица Дачић je рекао да је Министарство спољних послова демарш уручило амбасадору Турске у Београду Мехмету Кемалу Бозају.

„Тражимо истину о том злочиначком акту“, рекао је Дачић и додао да ће турски министар спорта данас са аеродрома у Истанбулу испратити посмртне остатке настрадалог навијача.

Први потпредседник Владе је у београдском центру „Сава“, где је одржана Изборна скупштина Јединствене Србије, поновио новинарима да су пре више од недељу дана турски навијачи били у Београду због једне утакмице и нагласио да су дочекани уз велике мере безбедности.

Према Дачићевим речима, Србија је од труских власти затражила Извештај о истрази убиства, а ковчег убијеног навијача испратиће турски министар спорта Акиф Чагатау Килич.

Дачић је поновио и да шеф стручног штаба Кошаркашког клуба Галатасарај Ергин Атаман није добродошао у Србију, због изјаве у којој је убијеног младића, као и све остале навијаче Црвене Звезде, оптужио за тероризам.

Изборној скупштини присуствовали су поред лидера Коалиције СПС-ПУПС-ЈС и премијер Србије и председник СНС Александар Вучић, Александар Антић, министар рударства и енергетике и председник Градског одбора СПС Београд, Дијана Вукомановић, шеф Посланичке групе СПС и потпредседница СПС, Душан Бајатовић, потпредседник СПС и директор “Србијагаса” и други.

Извор: РТС, Танјуг