Најновије

Интензивирање економске сарадње са Данском Вести

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас у Копенхагену са министром спољних послова Краљевине Данске Мартином Лидегардом о даљем унапређењу добрих билатералних односа двеју земаља.

Дачић и Лидегард су разговарали и о интензивирању економске сарадње, процесу преговора Србије са Европском унијом, као и о предстојећем председавању Србије ОЕБС-у 2015. године и координацији активности са Данском у том периоду.

Први потпредседник Владе је након састанка рекао да се, у циљу развијања билатералних односа двеју земаља, очекују размене посета на високом и највишем нивоу.

Дачић је, када је реч о спољнотрговинској размени Србије и Данске, која тренутно износи 120 милиона евра, истакао да очекује њено повећање у наредном периоду, нарочито у областима пољопривреде и енергетике. 

Он се током посете Данској састао и са председником Парламента Данске Могенсом Ликетофтом. 

Током разговора је потврђена принципијелна подршка Данске Србији на путу евроинтеграција, и наглашен значај реформи које је започела Влада Србије, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор: Министарство спољних послова