Најновије

Жарко Обрадовић на 7.конгресу СНП-а у Црној Гори Вести

Заменик председника Социјалистичке партије Србије проф. др Жарко Обрадовић поручио је на 7.конгресу СНП-а да Црна Гора и Србија имају заједничку прошлост, а требало би да имају и заједничку будућност.

“Црна Гора и Србија имају заједничку прошлост, а требало би да имају и заједничку будућност. Делимо много тога што нас чини једним бићем. Државе Србија и Црна Гора и треба, и могу да буду фактор једниства овог простора Балкана и не треба да дозволимо да други говоре кроз нас. Ми треба да дајемо тон односима на Балкану. Имамо моралну обавезу да стварамо бољу заједничку будућност”, рекао је Обрадовић у Беранима поздрављајујући учеснике Конгреса СНП.

“Желим да Социјалистичка народна парија Црне Горе после овог Конгреса изађе што јача и јединственија, политички спремна за изазове који су пред Црном Гором. Први задатак је да стално промовише идеју левице у Црној Гори, принципе социјалне правде, једнакости, узајамног поштовања, права запослених, као и оних који су остали без посла, али и да односи са Србијом буду приоритети њеног деловања. Други је да те идеје буду део свакодневних активности СНП и трећи и најважнији је да односи са Србијом буду бољи него сада”, истакао је заменик председника СПС Жарко Обрадовић.

Извор: Новости