Bogosavljević-Bošković sa stalnim predstavnikom UNDP Irenom Vojackovom Solorano Vesti

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković  sastala se sa Stalnim koordinatorom UN i Stalnim predstavnikom UNDP u Republici Srbiji Irenom Vojackovom Solorano.

Teme sastanka bile su dalje unapređenje saradnje u oblasti životne sredine, sa naročitim akcentom na klimatske promene.

„Svesni smo veličine problema sa kojim se susrećemo u oblasti zaštite životne sredine, potrebno je maksimalno da se angažujemo, kako bi ih prevazišli. Naš najveći problem je implementacija pravnih regulativa i tu nam je potrebna pomoć i podrška. Ministarstvo će napraviti optimalan plan i očekujemo da će do 2030. godine biti implementirani svi propisi iz oblasti životne sredine“, rekla je ministarka Bogosavljević-Bošković.

Ministarka Bogosavljević-Bošković je rekla da će Ministarstvo u narednom periodu imenovati osobe za stručne timove  koji su potrebi za Odbore u okviru UNDP, kako bi se mogle donositi odluke i nastaviti sa realizacijom aktivnosti u okviru zajedničkih projekata.

Ministarka  Bogosavljević-Bošković je na kraju posebno naglasila da je formiran Nacionalni savet za klimatske promene, koji prati stanje i na svaka tri meseca izveštava Vladu šta je urađeno i koji su nam zadaci u narednom periodu  i najavila Osnivačku skupštinu koja će biti u januaru 2015. godine.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Kategorije: Vesti|Ministri|Sastanci