Билатерални сусрети Дачића на маргинама Министарског савета ОЕБС Вести

Другог дана Министарског савета ОЕБС у Базелу, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је, поред неколико иступања, разговарао са министарком иностраних послова Грузије Тамар Барухвашили, вршиоцем дужности министра спољних послова Монголије Дамбом Ганкхујагом, као и високом комесарком ОЕБС-а за националне мањине Астрид Торс.

У разговору са грузијском министарком обострано је изражена жеља за унапређење билатералне сарадње и договорено је да шеф српске дипломатије идуће године посети Грузију. Размотрена су и поједина питања из оквира Женевских међународних разговора о Грузији.

Током сусрета са монголским колегом, обе стране су изразиле спремност за унапређење билатералних односа и развој сарадње у различитим областима. Са наше стране, истакнута је и спремност да, и у својству председавајућег ОЕБС, сарађујемо са Монголијом по питањима од заједничког интереса.

Астрид Торс, висока комесарка ОЕБС-а за националне мањине, информисала је министра Дачића о питањима из домена њене надлежности којима би требало посветити пажњу током наредне године. У разговору је изражена обострана спремност за сарадњу током нашег председавања ОЕБС-у.

Извор: Министарство спољних послова