Žarko Obradović na TV „Palma plus“ Vesti

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović ocenio je u Jagodini da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić veoma kvalitetno obavljati funkciju predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). „Dačić ima veliko diplomatsko iskustvo, znanje i sposobnost i moći će taj posao veoma kvalitetno da obavlja u interesu Srbije“, rekao je Obradović, učestvujući u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

„Mislim da će sve moguće zamke i prepreke, zajedno sa Vladom, uspešno prevazići, a imaće i podršku i pomoć premijera Aleksandra Vučića što je veoma važno, zbog toga što će ta pozicija predsedavajućeg biti pozicija Srbije, a ne bilo koga personalno“, istakao je Obradović.

„Dačić već sada ima značajno diplomatsko iskustvo. Ne treba zaboraviti razgovore sa Ketrin Ešton, koji su bili izuzetno teški, i druge kontakte koji je imao i kao prvi potpredsednik Vlade. Njegova međunarodna aktivnost postoji više godina. Mnogi ljudi ne znaju da je on i u godinama ranije kao poslanik Skupštine bio član naše delegacije u Savetu Evrope (SE), učestvao na mnogim međunarodnim skupovima na kojima se govorilo o Srbiji“, objasnio je Obradović.

„Bio sam prisustan 2006. godine u SE kada je Marti Ahtisari, specijalni izaslanik UN za status Kosova i Metohije, izlagao svoj plan o Kosovu, bio sam tada član naše delegacije pored gospodina Dačića i znam da je Dačić jedini od naših poslanika bio od strane parlamentaraca pozdravljen zbog svog govora koji je održao, nakon izlaganja Ahtisarija“, rekao je Obradović.

Izvor: Tanjug