Dačić razgovarao sa aktuelnim predsedavajućim OEBS Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je, u funkciji budućeg predsedavajućeg OEBS-u, razgovarao telefonom sa aktuelnim predsedavajućim te organizacije, švajcarskim ministrom spoljnih poslova Didijeom Burkhalterom, ruskim i ukrajinskim ministrima spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i Pavlom Klimkinom, kao i sa ličnim predstavnikom predsedavajućeg OEBS-u u Trilateralnoj kontakt grupi sa Ukrajinom i Rusijom, Hajdi Taljavini.

Ambasador Taljavini saopštila je šefu srpske diplomatije da prihvata njegov predlog da i u sledećoj godini, za vreme srpskog predsedavanja, ostane na mestu njegovog ličnog predstavnika u Trilateralnoj kontakt grupi sa Ukrajinom i Rusijom, koja će nastaviti da se bavi mirovnim procesom. Četvorica ministara veoma su pozitivno ocenili ovu odluku, ističući veliki kredibilitet i izuzetne zasluge Hajdi Taljavini u dijalogu, i činjenicu da uživa poverenje svih strana.

Ministar Dačić će u okviru konsultacija o predsedavanju OEBS-u posetiti Moskvu 19. decembra, a Ukrajinu 22. decembra 2014. godine.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova