Александар Антић у емисији „Тешка реч“ Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић, гостујући у емисији „Тешка реч“ на ТВ Пинк-у, рекао је да вест о одустајању Русије од изградње Јужног тока није добра вест за Србију, истакавши да се чине сви напори да се обезбеде довољне количине енергената за привреду и грађане. „Ми званичну одлуку од наших руских партнера, компаније која је власник пројекта Јужни ток, нисмо добили. Још разговарамо о нечем што је јавно саопштено од политичких структура, али папиролошки је статус кво“, рекао је Антић. Он је објаснио да сама најава да се Јужни ток доводи у питање није добра вест за Србију, да формалну одлуку још нисмо добили, али и да „када то каже највиши врх Руске федерације, не остаје ниста друго него да схватимо да пројекат иде у ту фазу о којој се говори“.

На питање да ли постоје минималне шансе да се пројекат ипак реализује, Антић је одговорио да не жели да улази у такве спекулације. „Желим грађанима да кажем да смо у енергетским билансима у овом тренутку потпуно стабилни и да чинимо максималне напоре да обезбедимо све количине енергената које су неопходне грађанима и српској привреди“, истакао је он.

Говорећи о ситуацији која му се догодила у Мајданпеку, када му је леденица пала на главу, а шлем га заштитио, Антић је прокоментарисао да се тада видело у каквим се временским условима тамо ради. „Остао сам на ногама и остао сам са главом на раменима, али мени је овај снимак важнији да људи виде у каквим условима радници ЕМС и ЕПС раде и у каквим су условима они отклањали последице невремена. Морали смо да решимо проблем, али и да сачувамо животе људи који су радили у тешким условима. Не дај Боже да је неко од њих страдао. Данас би имали много тежу полемику од ове коју имамо данас, и сада би директор ЕПС-а и ја били вероватно под ударом јавности“, навео је он. Министар се још једном захвалио грађанима Мајданпека на огромном стрпљењу које су показали.

Извор: Танјуг