Најновије

Одржана 9. Изборна конференција Градске организације СПС Београда Вести

Девета изборна конференција Градске организације Социјалистичке партије Србије Београда одржана је у Сава Центру на којој је изабрано ново руководство. За председника београдске организације СПС поново је изабран Александар Антић. Такође је изабран и нови састав Градског одбора организације СПС у Београду.

Делегатима и гостима Изборне конференције обратио се Ивица Дачић, председник СПС који је истакао да СПС мора бити партија која ће живети реалним животом грађана Србије. „Ова партија не може обећавати оно што не може остварити, ми нећемо бити утописти јер СПС није музеј прошлости већ је Партија будућности“. Он је најавио реформу странке, уз поруку чланству да су промене неопходне и да се односе на све, а не само на руководство.

Дачић је чланству поручио да храбро уђе у реформу странке, истакавши да то не значи да треба да пљују на прошлост, већ да се јасно определе какву политику СПС води. „Вечито смо заљубљени у друге. Имамо чланове СПС које гласају за друге, а хоће да буду овде“, рекао је Дачић и подсетио да је и некадашњи председник СПС Слободан Милошевић својевремено позивао да се гласа за лидера радикала Војислава Шешеља. „Имамо јасно програмско опредељење. Ми смо странка левице. Прихватили смо позив премијера Вучића да учествујемо у Влади, иако нисмо били неопходни, али нам је био јасан циљ да постигнемо што шире политичко и народно јединство за потребне реформе“, рекао је Дачић.

Он је приметио и да је на светском нивоу угрожена идеја социјалне правде и да читав свет трага за тим шта је политика социјадемократије јер је економска криза на глобално нивоу пореметила нека општа размишљања и начин разумевања економских и политичких токова. „Срећом, то је једна од ретких криза која није кренула са наших простора, али нажалост, она погађа и нас. Данас се социјалдемократија налази у великим превирањима, великим преиспитивањима”, оценио је Дачић.

Дачић је оценио и да ће се на следећим парламентрним изборима играти једна потпуно другачија политичка утакмица са измењеним политичким односима са потпуно „поремећеним идеолошким вредностима”. „Данас ми као имамо представнике левице, странке које су увек биле антисоцијаистичке, као што су ДС и Тадићева странка зато је време да покажемо и на сопоственом примеру да ми можемо да одговоримо на изазове које време пред нас поставља”, закључио је Дачић.

Обраћајући се члановима Градског одбора СПС Београда, Александар Антић, новоизабрани председник београдских социјалиста рекао је да „данас бирамо нови тим и ново руководство Организације СПС у Београду који гарантује велики успех у будућности. Бирамо људе који ће идеје Социјалистичке партије Србије представљати на најквалитетнији начин и тако обезбедити место СПС-у у будућности. Ми имамо јасно програмско опредељење. СПС је странка левице”, закључио је Александар Антић.

Изборној конференцији су поред председника СПС Ивице Дачића и председника београдских социјалиста Александра Антића присуствовали и заменик председника СПС проф. др Жарко Обрадовић, потпредседници проф. др Славица Ђукић Дејановић, др Дијана Вукомановић и Душан Бајатовић, председник ИО СПС Бранко Ружић, чланови Председништва, ИО и ГО СПС и народни посланици.

Извор: Служба за информисање ГО СПС, Танјуг