Održana 9. Izborna konferencija Gradske organizacije SPS Beograda Vesti

Deveta izborna konferencija Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije Beograda održana je u Sava Centru na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsednika beogradske organizacije SPS ponovo je izabran Aleksandar Antić. Takođe je izabran i novi sastav Gradskog odbora organizacije SPS u Beogradu.

Delegatima i gostima Izborne konferencije obratio se Ivica Dačić, predsednik SPS koji je istakao da SPS mora biti partija koja će živeti realnim životom građana Srbije. „Ova partija ne može obećavati ono što ne može ostvariti, mi nećemo biti utopisti jer SPS nije muzej prošlosti već je Partija budućnosti“. On je najavio reformu stranke, uz poruku članstvu da su promene neophodne i da se odnose na sve, a ne samo na rukovodstvo.

Dačić je članstvu poručio da hrabro uđe u reformu stranke, istakavši da to ne znači da treba da pljuju na prošlost, već da se jasno opredele kakvu politiku SPS vodi. „Večito smo zaljubljeni u druge. Imamo članove SPS koje glasaju za druge, a hoće da budu ovde“, rekao je Dačić i podsetio da je i nekadašnji predsednik SPS Slobodan Milošević svojevremeno pozivao da se glasa za lidera radikala Vojislava Šešelja. „Imamo jasno programsko opredeljenje. Mi smo stranka levice. Prihvatili smo poziv premijera Vučića da učestvujemo u Vladi, iako nismo bili neophodni, ali nam je bio jasan cilj da postignemo što šire političko i narodno jedinstvo za potrebne reforme“, rekao je Dačić.

On je primetio i da je na svetskom nivou ugrožena ideja socijalne pravde i da čitav svet traga za tim šta je politika socijademokratije jer je ekonomska kriza na globalno nivou poremetila neka opšta razmišljanja i način razumevanja ekonomskih i političkih tokova. „Srećom, to je jedna od retkih kriza koja nije krenula sa naših prostora, ali nažalost, ona pogađa i nas. Danas se socijaldemokratija nalazi u velikim previranjima, velikim preispitivanjima”, ocenio je Dačić.

Dačić je ocenio i da će se na sledećim parlamentrnim izborima igrati jedna potpuno drugačija politička utakmica sa izmenjenim političkim odnosima sa potpuno „poremećenim ideološkim vrednostima”. „Danas mi kao imamo predstavnike levice, stranke koje su uvek bile antisocijaističke, kao što su DS i Tadićeva stranka zato je vreme da pokažemo i na sopostvenom primeru da mi možemo da odgovorimo na izazove koje vreme pred nas postavlja”, zaključio je Dačić.

Obraćajući se članovima Gradskog odbora SPS Beograda, Aleksandar Antić, novoizabrani predsednik beogradskih socijalista rekao je da „danas biramo novi tim i novo rukovodstvo Organizacije SPS u Beogradu koji garantuje veliki uspeh u budućnosti. Biramo ljude koji će ideje Socijalističke partije Srbije predstavljati na najkvalitetniji način i tako obezbediti mesto SPS-u u budućnosti. Mi imamo jasno programsko opredeljenje. SPS je stranka levice”, zaključio je Aleksandar Antić.

Izbornoj konferenciji su pored predsednika SPS Ivice Dačića i predsednika beogradskih socijalista Aleksandra Antića prisustvovali i zamenik predsednika SPS prof. dr Žarko Obradović, potpredsednici prof. dr Slavica Đukić Dejanović, dr Dijana Vukomanović i Dušan Bajatović, predsednik IO SPS Branko Ružić, članovi Predsedništva, IO i GO SPS i narodni poslanici.

Izvor: Služba za informisanje GO SPS, Tanjug