Најновије

Нови симбол социјалиста Вести

Нови лого Социјалистичке партије Србије има четири крака и симболизује европски пут Србије. То је наш заокрет ка будућности. То је идеја коју је СПС желео да оствари променом свог дугогодишњег заштитног знака – црвене руже, коју је пре два дана наследио нови симбол – звезда.

– Иако је многима на први поглед изгледало да на логу виде петокраку, не ради се о њој. Идеја је била да нови симбол на логу који чак нема ни пет кракова заправо буде звезда водиља која ће бити симбол европског пута Србије – објашњава за „Блиц” потпредседница СПС Дијана Вукомановић.

Стари знак је, како каже, имао симболе које су некога подсећали на ружу, некога на сабљу.

– За разлику од пређашњег, нови лого је равних и чистих линија. Исписан је на чистој белини, што је асоцијација да пишемо нову епоху – прича Вукомановић, истичући да је нови лого на Kонгресу СПС добро прихваћен и објашњава да стручњаци саветују да је добро да се на десет година промени знак како би се и нови бирачи везивали за њега.

Томо Бабовић из агенције „Вачаут“, која је урадила нови лого, каже да се на редизајну радило четири године, јер је још тада утврђено да је видљивост донедавног знака била релативно лоша.

– Циљ новог симбола је да буде једноставан и лако уочљив. Закошени покрет представља стремљење ка будућности и напретку, док масивна слова у која је знак постављен, асоцирају на стабилност и снагу – казао је Бабовић за „Блиц“.

Извор: Блиц