Млади Драгачева заслужују лепшу и перспективнију младост Локал

Члан Главног одбора Социјалистичке партије Србије Ненад Боровчанин обишао је општину Лучане , где је истакао да се морају створити услови да омладина добије посао, јер без њега, млади остају и без могућности да се осамостале, заснују породице, организују слободно време, путују и уживају у младости попут својих вршњака из других земаља.

“Млади људи без посла немају могућност да планирају свој пут ка осамостаљењу, морају се створити услови да омладина добије посао, јер без њега, млади остају и без могућности да се осамостале, заснују породице, организују слободно време, путују и уживају у младости попут својих вршњака из других земаља“, рекао је Боровчанин и додао да у блиској будућности омладина Драгачева заслужује да и у својим општинама и градовима оснује Канцелраију за младе.

“Најважнији циљ је како омладину поставити као приоритет свих државних ресора, најпре оних који се тичу запошљавања. Уз то, треба урадити и систем Канцеларија за младе, како би њихова улога била да младима обезбеде максимум услуга и сервиса у њиховим општинама и градовима, што ће омладини пружити више могућности у местима у којима су рођени “, рекао је Боровчанин и додао да ће велику важност имати Савети за младе преко којих ће они бити укључени у доношење одлука у својим општинама, јер се сваки план највише тиче њих и њихове бугућности.

Према његовим речима то би подразумевало да се сви општински или градски органи више баве омладином, јер таквим начином и приступом рада омогућило би се младим људима да се лакше запосле.

“Таквим приступом и активностима млади би добили своју шансу да се укључе у мере запошљавања, као и стварање модернијих школа, већег броја ваннаставних активности и путовања са којих би се враћали, уместо што им је то сада водећа перспектива да оду из родних крајева у потрази за бољим животом“, истакао је Ненад Боровчанин.

Време је да председници Општина и градонацелници младима дају више могућности, као и да им млади буду приоритет и главни ресурс развоја, како не би постали проблем сопствених средина. Млади таленти, спортисти, научиници, уметници и пољопривредници треба да постану познатији од лидера у својим срединама, јер само тада ћемо знати да “политичка функција” није циљ, већ одговориност оних који је носе за бољу садашњост и будућност наше омладине”, закључио је Боровчанин.

Информативна служаба ОО СПС Лучани

Категорије: Локал