Mladi Dragačeva zaslužuju lepšu i perspektivniju mladost Lokal

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Nenad Borovčanin obišao je opštinu Lučane , gde je istakao da se moraju stvoriti uslovi da omladina dobije posao, jer bez njega, mladi ostaju i bez mogućnosti da se osamostale, zasnuju porodice, organizuju slobodno vreme, putuju i uživaju u mladosti poput svojih vršnjaka iz drugih zemalja.

“Mladi ljudi bez posla nemaju mogućnost da planiraju svoj put ka osamostaljenju, moraju se stvoriti uslovi da omladina dobije posao, jer bez njega, mladi ostaju i bez mogućnosti da se osamostale, zasnuju porodice, organizuju slobodno vreme, putuju i uživaju u mladosti poput svojih vršnjaka iz drugih zemalja“, rekao je Borovčanin i dodao da u bliskoj budućnosti omladina Dragačeva zaslužuje da i u svojim opštinama i gradovima osnuje Kancelraiju za mlade.

“Najvažniji cilj je kako omladinu postaviti kao prioritet svih državnih resora, najpre onih koji se tiču zapošljavanja. Uz to, treba uraditi i sistem Kancelarija za mlade, kako bi njihova uloga bila da mladima obezbede maksimum usluga i servisa u njihovim opštinama i gradovima, što će omladini pružiti više mogućnosti u mestima u kojima su rođeni “, rekao je Borovčanin i dodao da će veliku važnost imati Saveti za mlade preko kojih će oni biti uključeni u donošenje odluka u svojim opštinama, jer se svaki plan najviše tiče njih i njihove bugućnosti.

Prema njegovim rečima to bi podrazumevalo da se svi opštinski ili gradski organi više bave omladinom, jer takvim načinom i pristupom rada omogućilo bi se mladim ljudima da se lakše zaposle.

“Takvim pristupom i aktivnostima mladi bi dobili svoju šansu da se uključe u mere zapošljavanja, kao i stvaranje modernijih škola, većeg broja vannastavnih aktivnosti i putovanja sa kojih bi se vraćali, umesto što im je to sada vodeća perspektiva da odu iz rodnih krajeva u potrazi za boljim životom“, istakao je Nenad Borovčanin.

Vreme je da predsednici Opština i gradonacelnici mladima daju više mogućnosti, kao i da im mladi budu prioritet i glavni resurs razvoja, kako ne bi postali problem sopstvenih sredina. Mladi talenti, sportisti, naučinici, umetnici i poljoprivrednici treba da postanu poznatiji od lidera u svojim sredinama, jer samo tada ćemo znati da “politička funkcija” nije cilj, već odgovorinost onih koji je nose za bolju sadašnjost i budućnost naše omladine”, zaključio je Borovčanin.

Informativna služaba OO SPS Lučani

Kategorije: Lokal