Poljoprivreda je šansa Srbije Lokal

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković obišla je opštinu Lučane gde je u selima Goračići i Kotraža razgovarala sa meštanima.

Ovom prilikom Bogosavljević-Bošković je istakla da veruje da je poljoprivreda šansa Srbije i da zajedničkim trudom i radom možemo doći do rešenja.

“Verujem da je poljoprivreda šansa Srbije”, istakla je Bogosavljević-Bošković i dodala da ništa u ovoj oblasti ne može da se reši preko noći.

Bogosavljević-Bošković je istakla zadovoljstvo što je imala priliku da razgovara sa poljoprivrednicima iz ovog kraja jer je čula šta je ono što njih najviše boli i sa kakvim se problemima suočavaju.

“Čula sam od njih šta je ono što ih najviše boli, sa kakvim problemima se suočavaju, odgovarala sam na njihova pitanja i pokušali smo da dođemo do najboljih predloga za rešavanje problema“, rekla je Bogosavljević-Bošković.

Ona je ovom prilikom istakla da poljoprivrednik više neće morati da stavlja kuću pod hipoteku kako bi dobio kredit za setvu, već će moći za otplatu da garantuje budućim rodom.

“Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve. Kreditori će moći da budu komercijalne banke i prerađivači, a paori će kredit, u dogovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi“, istakla je Bogosavljević-Bošković.

Ona objašnjava da će ovaj zakon najviše značiti malim poljoprivrednicima, jer njima najviše nedostaje novca pred setvu.

Bogosavljević-Bošković se u razgovoru sa poljoprivrednicima osvrnula i na stočarstvo kao glavnom interesu države.

Foto: SPS

Kategorije: Lokal