Branko Ružić i Milutin Mrkonjić u Lučanima i Guči Lokal

Narodni poslanici i članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić i Milutin Mrkonjić obišli su opštinu Lučane gde su sa radnicima u fabrici “Frapomal” razgovarali o načinu rada i o problemima sa kojima se susreću u svojoj opštini.

Branko Ružić je ovom prilikom istakao potrebu da se poboljša privredni ambijent i investiciona klima u ovim krajevima kako bi se napravio prostor da se i mladim ljudima omogući i obezbedi prilika za zaposlenje i opstanak u mestu u kom su rođeni.

Ružić i Mrkonjić su obišli i Guču gde su u neformalnoj atmosferi razgovarali sa meštanima o potencijalima ovog kraja i o značaju Sabora trubača za ceo region Zapadne Srbije kao festivala koji neguje tradiciju.

Sabor je trubački festival folklora i narodnog stvaralaštva koji se održava godinam u nazad u Guči, to je festival tradicije i on je obeležje ovog kraja. Guča je po Saboru poznata ne samo u Srbiji veĆ i u svetu, istakao je Branko Ružić.

Ružić je ovom prilikom napomenuo da je pokrenuta inicijativa da se u Guči otvori Fakultet za trubu pri Univerzitetu Singidunum.

Milutin Mrkonjić je istakao izuzetne turističke potencijale ovog kraja i podsetio je na značajna ulaganja tokom njegovog mandata dok je bio na čelu Ministarstva za infrastrukturu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uO8R7j3kJ7E]

Video: TV Galaksija
Informativna služba OO SPS Lučani

Kategorije: Lokal