Бранко Ружић и Милутин Мркоњић у Лучанима и Гучи Локал

Народни посланици и чланови Главног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић и Милутин Мркоњић обишли су општину Лучане где су са радницима у фабрици “Фрапомал” разговарали о начину рада и o проблемима са којима се сусрећу у својој општини.

Бранко Ружић је овом приликом истакао потребу да се побољша привредни амбијент и инвестициона клима у овим крајевима како би се направио простор да се и младим људима омогући и обезбеди прилика за запослење и опстанак у месту у ком су рођени.

Ружић и Мркоњић су обишли и Гучу где су у неформалној атмосфери разговарали са мештанима о потенцијалима овог краја и о значају Сабора трубача за цео регион Западне Србије као фестивала који негује традицију.

Сабор је трубачки фестивал фолклора и народног стваралаштва који се одржава годинам у назад у Гучи, то је фестивал традиције и он је обележје овог краја. Гуча је по Сабору позната не само у Србији веЋ и у свету, истакао је Бранко Ружић.

Ружић је овом приликом напоменуо да је покренута иницијатива да се у Гучи отвори Факултет за трубу при Универзитету Сингидунум.

Милутин Мркоњић је истакао изузетне туристичке потенцијале овог краја и подсетио је на значајна улагања током његовог мандата док је био на челу Министарства за инфраструктуру.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uO8R7j3kJ7E]

Видео: ТВ Галаксија
Информативна служба ОО СПС Лучани

Категорије: Локал