Најновије

Завршна конвенција Коалиције СПС-ЈС у Лучанима Локал

У Дому културе у Лучанима одржана је завршна конвенцији Коалиције СПС-ЈС на којој је поручено да грађани сами гласају, јер како буду гласали тако ће им и бити.

Привреда мора да се обнови и неопходно је више штедети и улагати у развој економије, поручио је лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић у Лучанима, уочи локалних избора заказаних за 28. децембар.

На тај начин ће се, како је рекао, остварити виши ниво социјалне правде.

“Ми данас плаћамо цену политике која се задуживала а није улагала. Економска политика је била неолиберална, омогућавала продају фабрика онима који су раднике третирали као робове”, рекао је Дачић на предизборном скупу и истакао да је томе морало да се стане на пут.

Према његовим речима, мора се водити реална политика, важно је да Србија буде гарант мира и стабилности у региону и настави путем ка Европској унији, а да поштује Кину и Русију.

“Врата Србије морају бити отворена свима”, поручио је Дачић.

Према његовој оцени, многи су политику претворили у интересну организацију у којој није важна страначка припадност, ни мишљење.

“Ми смо мали народ, али велики по тежини притисака са свих страна. Међутим, имамо идеју. Желимо све најбоље за наше грађане. Располажемо снагом за доношење тешких одлука”, поручио је Дачић и поновио да Србија мора ухавтити корак ка ЕУ, не заборављајући пријатеље – Кину и Русију.

Лидер коалиције и председник социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да смо ми препознатљиви у овом крају и да политичари не треба да иду по кућама само док траје кампања.

Лидер социјалиста подсећа да је Гуча позната по труби која симболизује радост и жељу да наш народ живи у миру.

Он је позаво бираче да гласају листу СПС-ЈС у Лучанима јер та коалиција, према његовим речима, води одговорну политику за јаку Србију, односно политику за будућност, у коју, како је навео, морамо гледати и корачати смело.

Према речима лидера ЈС Драгана Марковића Палме, Драгачево је бренд у Европи, а не само у нашој земљи.

Он је обећао да ће наредне године у Лучане довести италијанског инвеститора који ће упостити око 300 људи, јер Лучани немају времена за губљење.

“Све партије имају исте програме али немају иста дела као наша коалиција. Желимо да створимо бољи привредни амбијент, услове за рађање деце, да се боримо против беле куге и штедимо”, поручио је Драган Марковић-Палма.

Он је нагласио да је неопходно уложити у спортску инфраструктуру у Лучанима и у школе, како би деца остајала у том граду.

Изразио је и очекивање да ће коалиција СПС-ЈС остварити два пута више гласова него на претходним локалним изборима.

Ја данас могу да вам обећам, да ако ова листа победи на овим изборима, да ће туризам у Драгачеву и у Лучанима да настави да се развија, јер ћемо ми да смислимо програм који ћемо људима понудити, рекао је Драган Марковић-Палма и додао да Лучани немају више времена за гувљење.

“Морамо да отворимо нова радна места, да доведемо нове инвеститоре који ће запослити и младе људе на вашој општини”, истакао је Драган Марковић-Палма.

„Коалиција СПС-ПУПС-ЈС се залаже за права радника а не политичара“, закључио је Драган Марковић-Палма и позвао грађане да 28. децембра гласају за породичну коалицију, под редним бројем 2.

На завршној конвенцији присуствовао је министар енергетике Александар Антић, као и народни посланици и члaнови Главног одбора Социјалистичке партије Србије проф. др Жарко Обрадовић, проф. др Славица Ђукић-Дејановић, Ђорђе Чабаркапа и народни посланик ЈС Ђорђе Косанић као и многи други.

Информативна служба ОО СПС Лучани
Фото: СПС
Видео: ТВ Галаксија

Категорије: Локал