Најновије

Дачић поздравио усвајање IPAP између Србије и НАТО Вести

Изјава првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића поводом окончања процедуре усвајања Индивидуалног акционог плана партнерства између Републике Србије и НАТО:

„Са задовољством могу да саопштим да је процедура усвајања Индивидуалног акционог плана партнерства (Individual Partnership Action Plan – IPAP) Републике Србије и НАТО успешно окончана 15. јануара 2015. године. IPAP као највиши облик сарадње са НАТО кроз Партнерство за мир који не подразумева чланство у Алијанси има за циљ пружање помоћи држави партнеру у реформи и модернизацији система одбране и безбедности. У овом документу су јасно и транспарентно истакнути наши циљеви и приоритети које желимо да достигнемо кроз сарадњу са НАТО.

Усвајање IPAP-а представља значајан корак напред у нашим односима са НАТО и створиће услове за редован и структуриран дијалог, укључујући и дијалог на политичком нивоу. Очекујем и да ће IPAP олакшати координацију наше билатералне сарадње са чланицама и другим партнерима НАТО. Желим да истакнем да су предузете активности у складу са нашим опредељењем да активно учествујемо у Партнерству за мир, као и са политиком војне неутралности Републике Србије“.

Извор: Министарство спољних послова